MAGROTEX’16 FUAR

Odamızın da destekleriyle 21-24 Nisan 2016 tarihlerinde Mova park Mardin Fuar alanında Mezopotamya bölgesini kapsayan uluslararası nitelikte Tarım Gıda  ve Hayvancılık ile ilgili faaliyette bulunan her türlü inovasyon ve AR-Ge bazında ekipman, ürünlerin sergilendiği  3.MAGROTEX 2016 Mezopotamya  Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nı düzenlenmiştir.

MAGROTEX’16 Fuarına yurtiçi ve yurtdışından 125 firma iştirak etmiştir.Fuara temsilcileri kanalıyla 21 yabancı firma,104 üretici yerli firma iştirak etmiştir.Geçen yıllara oranla Ulusal ve Uluslararası markalar daha fazla fuarda boy göstermiştir.

MAGROTEX Mardin fuarında kurulan stand alanı 15.000 m2dir.Yabancı firma temsil oranı 3900 m2 ile %25 civarında gerçekleşmiştir. MAGROTEX’16 Fuarını istatistik verilerine göre 24.000 ziyaretçi bu fuarı ziyaret etmiştir.

Fuarda 10 ülkeden alım heyeti olmasına rağmen bölgedeki olağanüstü şartlardan kaynaklı Irak, Suriye ve Kuveyt haricinde alım heyeti talebi olmamıştır.

MAGROTEX’16 MardinFuarını; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Ticaret Sanayi Odası,Kızıltepe Ticaret Sanayi Odası, Nusaybin Ticaret Borsası, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası, Mardin Ziraat Odaları Birliği, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK),MÜSİAD Mardin şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası  ile çeşitli kurum ve kuruluşlar desteklemiştir.

Bu yıl 3.sü düzenlenen MAGROTEX’16 Fuarında Tarım Makinaları, Traktör, Biçerdöver, Römork, İlaçlama Makinaları, Sulama Sistemleri, Tohum, Gübre,Fide,Fidan,Gıda, Gıda Makinaları,Unlu Mamuller, Ambalaj, Paketleme,  Kurutma gibi Yeni ve Teknolojik ürünler sergilenmiştir.

MAGROTEX’16 Fuarı’nın Mardin ve Mardin ekonomisine yararlı olduğuna inanıyoruz. Amacımız ve hedefimiz bu fuarı Uluslararası niteliğe ulaştırmak ve dünya markalarını Mardin de buluşturmaktır.

Yapılan değerlendirme ve anketler sonucu;

Fuara katılanların %82 fuarı genel olarak iyi bulduğunu, %76’ si fuarın verimli geçtiğini, %75’i hedef pazara ulaşmak için fuara katıldıklarını,%70 sektör için öncelikli olduğunu,%72’si fuara yine katılacaklarını yönünde görüş bildirmişlerdir.